معامله ۱۲۰ کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۴ چرا نرخ یورو امروز در مرکز مبادله ارز ایران افزایش داشت؟ (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) نان با طعم قهوه | نانوای فریبکار در مشهد به تعزیرات معرفی شد بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها بررسی قیمت بازار خودرو‌های داخلی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | بازار خودرو در انتظار نتیجه مذاکرات شرایط فروش ۵ محصول سایپا از روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول و مشخصات خودرو آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور اعلام شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | پایین‌ترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان است؟ الگوی جدید مصرف آب ابلاغ شد | هر نفر در شبانه‌روز مجاز به مصرف چه میزان آب است؟ جلسه شورای عالی مسکن با دستورکار بررسی بسته ساماندهی بازار اجاره مسکن، فردا (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) برگزار می‌شود نگاه بازار سهام به مذاکرات عمان | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تعداد داوطلبان کنکور سراسری از مرز یک میلیون نفر گذشت معدن‌کاران، بی‌جان در معدن | لزوم بازگشت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات «آمایش سرزمین»؛ سند تشریفاتی اقتصاد ایران در صورت رفع کامل تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟ | صاحبان صنایع خراسان رضوی پاسخ می‌دهند افت قیمت طلا در مشهد در آستانه مذاکرات مسقط (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۲.۵ میلیونی قیمت سکه رشد ۲.۵ برابری نرخ گمرک ارز کالا‌های اساسی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | دلار و طلا ریزش کرد مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن ظرفیت‌های بخش معدن در خراسان رضوی برای تحقق شعار امسال | معدن، گنج پنهان سرمایه‌گذاری مشهد میزبان دو رویداد اقتصادی بین‌المللی تا ۳۸ روز دیگر | آغاز طرح ارزیابی عملکرد استانداری از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ توزیع مرغ بالاتر از ۹۰ هزار تومان گران‌فروشی است اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۴ با نماد «وپایا» دوشنبه، ۲۵ فروردین، وارد بورس می‌شود + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | موز کیلویی ۷۰ هزار تومان قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بیت‌کوین را صعودی کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | اوج گرفتن قیمت طلای جهانی خروج قطار سریع‌السیر مشهد تهران از ایستگاه کمبود اعتبار | تعیین تکلیف طرح به شورای ملی اقتصادی رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید انتقاد شدید کارگران به تثبیت حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی آیا خانوار‌هایی که یارانه نمی‌گیرند، می­‌توانند کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند؟ | پاسخ به سوالات پرتکرار درخصوص کالابرگ
سرخط خبرها

مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن

  • کد خبر: ۳۲۶۰۷۴
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳
مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن
دبیر انجمن انبوه‌سازان با بیان اینکه بازار‌های ریسک‌پذیر جذاب‌تر از مسکن شده‌اند، گفت: مردم دیگر جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، فرشید پورحاجت با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر، شاهد مشکلات و چالش‌های بزرگی در حوزه مسکن و قدرت خرید مردم بوده‌ایم، گفت: سال‌های گذشته، دو عامل اصلی برای تقویت قدرت خرید مسکن وجود داشته که یکی از آن‌ها بخش حقوق و دستمزد است. در گذشته، دولت‌ها از طریق افزایش حقوق‌ها تلاش می‌کردند قدرت خرید مردم را تقویت کنند.

وی ادامه داد: گزینه دیگر، مربوط به تسهیلات بانکی است که دولت از طریق بسته‌های مالی برای تقویت نقدینگی مردم ارائه می‌داد. متأسفانه، در سال‌های اخیر هیچ‌یک از این دو گزینه به طور مؤثر عمل نکرده است. همچنین در طول ۱۰ الی ۱۲ سال گذشته، نه تنها حقوق و دستمزد‌ها به طور قابل‌توجهی افزایش نیافته، بلکه با تورم شدید در اقتصاد کشور، قدرت خرید مردم به طور محسوسی کاهش یافته است.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور افزود: همچنین میزان تسهیلات بانکی در حوزه خرید مسکن نیز نتوانسته پاسخگوی نیاز مردم باشد و این موضوع فشار زیادی به بازار مسکن وارد کرده است. این چالش تنها به مسکن محدود نمی‌شود. ما در حوزه ساخت‌وساز نیز با مشکلات اساسی مواجه هستیم و برای اصلاح این وضعیت نیاز به اقدامات اساسی خواهیم داشت.

وی بیان کرد: آنچه که در حال حاضر مشخص است، کشور با یک عقب‌ماندگی بزرگ نسبت به دهه‌های گذشته در حوزه حقوق، دستمزد و تسهیلات بانکی روبه‌رو هستیم. اگر به تاریخ ۴۰ ساله حوزه مسکن نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که در زمان‌هایی که تسهیلات متناسب با نیاز مردم به بازار تزریق شده، شرایط برای مردم راحت‌تر شده است. به‌طور مثال، در برنامه سوم توسعه، هم ساخت‌وساز رونق داشت و هم عموم مردم راحت‌تر به مسکن دسترسی داشتند.

پورحاجت در پاسخ به این سوال که قدرت خرید مردم برای مسکن در شرایط فعلی در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی، قدرت خرید مردم به ویژه در دهک‌های پایین جامعه به شدت کاهش یافته و مشکلات زیادی دارند. در واقع، ما در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که مردم جرأت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند، چرا که دیگر بازار‌های ریسک‌پذیر مانند دلار و سکه جذاب‌تر به نظر می‌رسند.

وی افزود: امسال و به‌خصوص در فصل تابستان، فشار زیادی بر بخش گسترده جامعه در حوزه مسکن و به‌ویژه در حوزه اجاره مسکن وارد خواهد شد. طبق آخرین آمارها، حدود ۳۸ درصد از جامعه در خانه‌های استیجاری زندگی می‌کنند و متأسفانه تولید مسکن در این بخش به‌طور قابل‌توجهی پایین است. این ناترازی در حوزه مسکن و اجاره، فشار زیادی به مردم وارد خواهد کرد.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور تاکید کرد: در حال حاضر، دولت و وزارت راه و شهرسازی باید برنامه‌ریزی دقیقی برای حل این مشکلات داشته باشند تا شرایط سخت مسکن را مدیریت کنند. ناترازی مسکن و مشکلات در آینده به شدت می‌تواند بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور تأثیر بگذارد.

وی گفت: آنچه که در حال حاضر در بازار مسکن مشاهده می‌کنیم، وضعیت سختی است که ناشی از شرایط اقتصادی و سیاسی است. مسکن یک کالای تولیدی است و تمام هزینه‌های تولیدی آن تحت تأثیر مشکلات اقتصادی و تحریم قرار دارد. هر روز که می‌گذرد، این مشکلات پیچیده‌تر می‌شود.

پورحاجت بیان کرد: بازار مسکن همچنان تحت تأثیر تورم است. همانطور که در سال گذشته شاهد بودیم، علی‌رغم تبلیغات زیاد مبنی بر عدم وجود تورم، در واقع بازار مسکن همچنان درگیر تورم بوده است و این روند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد داشت. مهم‌ترین نکته این است که مسکن تنها فعالیت اقتصادی است که امنیت سرمایه‌گذاری آن نسبت به سایر بازار‌ها بهتر به نظر می‌رسد، اگرچه متأسفانه در حال حاضر این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: حتی در دوران دفاع مقدس و در سخت‌ترین شرایط، بازار خریدوفروش و تولید مسکن فعال بود. در سال‌های ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴، حتی در اوج جنگ، ساخت‌وساز و خرید و فروش ملک ادامه داشت. وضعیت فعلی به‌گونه‌ای است که بستر مناسبی برای خرید و فروش مسکن فراهم است، اما تورم همچنان وجود دارد.

به گفته دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور؛ اما اینکه چه زمانی قیمت مسکن افزایش خواهد یافت یا چه عواملی تعیین‌کننده‌اند، به شرایط مختلف کشور و جغرافیای مناطق بستگی دارد. در بعضی مناطق هزینه تمام‌شده مسکن متفاوت است. به طور مثال، هزینه ساخت مسکن در قالب شرایط عمومی پیمان در حال حاضر در ساختمان‌های مهندسی در گروه جی، حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: قیمت مصالح کماکان در حال افزایش است. به‌عنوان مثال، قیمت سیمان که از منابع ملی خودمان تولید می‌شود، به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده است. این موضوع مستقیماً بر هزینه تمام‌شده مسکن تأثیرگذار است.

پورحاجت تاکید کرد: نمی‌توانم عدد دقیقی برای افزایش قیمت مصالح ارائه کنم، اما به طور کلی هر زمانی که قیمت دلار افزایش یافته، قیمت مصالح هم به تبع آن بالا رفته است. این مسئله واقعیتی است که متأسفانه در کشور ما با آن رو‌به‌رو هستیم و دلار نقش کلیدی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

وی بیان کرد: این شرایط باید تغییر کند و تغییر آن بیشتر بستگی به این دارد که ۷۰ درصد اقتصاد کشور تحت کنترل دولتی‌ها و خصولتی‌ها است و بخش خصوصی در این حوزه نقش کمتری دارد. به‌طور کلی، برای حل این مشکلات نیاز به تصمیمات اساسی و شجاعانه از سوی مسئولین داریم.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور در پایان گفت: در هر صورت، این وضعیت مستلزم توجه و برنامه‌ریزی دقیق‌تری است تا بخش مسکن به شرایط بهتری برسد. امیدوارم که تصمیمات به گونه‌ای باشد که بتوانیم این چالش‌ها را پشت سر بگذاریم.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->